Hulp is onderweg!

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over uw zakelijke zending? We helpen u natuurlijk graag, en zo snel als maar kan. De snelste weg naar het antwoord? Check even of uw vraag voorkomt in het lijstje hieronder. Vindt u niet wat u zoekt, dan staat onze klantendienst altijd voor u klaar.

Ontvangen

Hoe lang duurt het voordat m’n zending aankomt?

De levertijd van uw zending hangt af van de bestemming. Binnen de Benelux wordt uw zending de volgende werkdag al geleverd. Voor Europese landen buiten de Benelux gelden andere levertijden. Bekijk hier het complete overzicht van de transittijden.

Kan ik mijn zending ook volgen als ik geen zendingnummer heb?

Nee, dat is niet mogelijk. We raden u aan het zendingnummer altijd te noteren. Dit is een uniek nummer dat gekoppeld is aan uw zending. Heeft u dit niet ontvangen, neem dan contact op met de afzender.

Moet ik invoerrechten betalen over de artikelen die ik koop?

U betaalt invoerrechten wanneer u goederen heeft besteld uit een land buiten de Europese Unie. Deze kosten worden door de douane berekend.

Invoerrechten zijn vrijwel nooit inbegrepen in de prijs die u betaalt voor goederen die u online koopt. Om de goederen zo snel mogelijk bij u te kunnen afleveren, betalen wij de verschuldigde invoerrechten aan de douane. Zodra u het volledige bedrag aan ons hebt betaald, leveren wij de goederen bij u af.

Verzenden

Hoe groot en zwaar mag mijn zakelijke zending zijn?

Dat ligt eraan of u pakketten verstuurt of pallets. Bekijk hier de exacte informatie over afmetingen en gewicht.

Hoe pak ik mijn zending het stevigst in?

We helpen u graag op weg met handige verpakkingstips. Een tipje van de sluier? Kies een verpakking met passende afmetingen, vul lege ruimte met vulmateriaal en gebruik voor waardevolle zendingen dubbelgelaagd karton.

Wat is het volumegewicht? En hoe bereken ik dat?

Uw zending wordt op twee manieren gewogen: het werkelijke gewicht en het volumegewicht. Het hoogste van de twee geldt als gewicht voor uw zending. Het volumegewicht wordt berekend op basis van de afmetingen van uw zending (lxbxh in cm / 4.000).

Wat is de actuele brandstoftoeslag die wordt berekend voor mijn zending?

Bekijk hier de actuele brandstoftoeslag. De brandstoftoeslag is gebaseerd op de dieselprijzen die maandelijks door de Europese Commissie voor Energie worden gepubliceerd.

Welke betalingsmethoden kan ik gebruiken?

Om zendingen te versturen met DHL eCommerce heeft u een klantnummer nodig. U krijgt dan tarieven op maat van uw verzendprofiel. De verstuurde zendingen betaalt u na ontvangst van onze elektronische factuur. Die ontvangt u wekelijks via DHL e-Billing.

Moet ik bij mijn zending een douanefactuur voegen?

Wanneer u zendingen verstuurt naar landen buiten de Europese Unie (bijvoorbeeld Zwitserland of Noorwegen) dan dient u een pro-forma of een handelsfactuur toe te voegen. Op basis hiervan zal vervolgens in het land van bestemming de inklaring worden gedaan.

Lees meer over douanepapieren

Op track en trace staat dat ik contact moet opnemen met DHL. Waarom is dat?

Dit gebeurt meestal als de zendinginformatie waarover wij beschikken niet volledig is. Het kan zijn dat het adres niet klopt of dat we aanvullende informatie nodig hebben om de zending goed af te leveren. Dit probleem kunnen we snel voor u oplossen. Neem hiervoor contact op met onze klantendienst. Let op: als u niet de afzender bent van de zending, laat deze dan contact met ons opnemen.

Contactgegevens klantendienst

Hoe maak ik een account aan op my.dhlparcel.be?

Met een zakelijk klantnummer bij DHL Portal krijgt u toegang tot onze alles-in-één online verzendservice. Nadat wij u hebben aangemeld, ontvangt u uw activatielink voor My DHL Portal via e-mail. U logt in met uw e-mailadres, stelt uw eigen wachtwoord in en kunt meteen zendingen versturen. Nog geen klant?

Check wat de mogelijkheden zijn

In welke browser werkt My DHL Portal het beste?

U kunt het beste de meest recente versie van uw internetbrowser gebruiken. In Google Chrome, Safari en Firefox werkt My DHL Portal het beste.

Naar My DHL Portal

Ik ben mijn wachtwoord voor My DHL Portal vergeten. Wat kan ik doen?

Vul uw e-mailadres in als loginnaam en kies voor ‘wachtwoord vergeten’. Er wordt dan automatisch een tijdelijke wachtwoord naar uw e-mailadres verstuurd. Hierna kunt u zelf uw eigen wachtwoord instellen.

Ik kan mijn labels niet downloaden in My DHL Portal. Wat kan ik doen?

My DHL Portal werkt met animaties en deze worden door een pop-up blocker tegengehouden. Om labels te kunnen downloaden dient u in te stellen dat uw browser pop-ups toestaat. Deze instelling past u aan in de privacy instellingen van uw browser. In Google Chrome gaat u naar 'instellingen', 'instellingen voor content’ en daarna 'pop-ups'.

Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met onze klantendienst.

Naar de klantendienst

Mijn labels komen niet uit mijn labelprinter. Wat kan ik doen?

Ga in het configuratiescherm van uw computer naar ‘apparaten en printers’ en controleer de voorkeursinstellingen van uw labelprinter. De juiste afmeting is 10 cm x 21 cm (b x h).

Hoe kan ik zendingen en adressen importeren in My DHL Portal?

Met onderstaande excelbestanden importeert u gemakkelijk een grote hoeveelheid adressen of zendingen in My DHL Portal. Download de bestanden, voer uw data in en volg de instructies in de handleiding.

Zendingen importeren
Adressen importeren

Komt u er niet uit? Schakel de hulp in van een van onze experts.

Waar vind ik de inlogpagina voor TrackNet?

Via deze link komt u op de inlogpagina van TrackNet. Hier heeft u de mogelijkheid om in de verschillende TrackNet applicaties in te loggen.

Hoe dien ik een claim in voor een zending die niet is aangekomen of beschadigd is?

Is uw zending niet of beschadigd aangekomen bij uw klant, meld dit dan zo snel mogelijk bij onze klantendienst: binnen de 7 dagen voor schade, binnen de 30 dagen voor verlies. Alle claims voor schadevergoeding dienen schriftelijk ingediend te worden binnen 30 dagen na de datum dat DHL de zending in ontvangst nam. Wij streven ernaar om binnen 10 werkdagen te reageren.