Hulp is onderweg!

Veelgestelde vragen

Heb je onze koerier gemist, zoek je een DHL ServicePoint, of heb je een vraag over je zending? We helpen je natuurlijk graag en het liefst razendsnel. Daarom staan de meest voorkomende vragen en antwoorden hier op ‘n rij. Check even of je daarmee geholpen bent. Vind je niet wat je zoekt? Dan is er altijd nog onze klantendienst.

Ontvangen

Hoe weet ik wanneer mijn pakket wordt geleverd?

Heb je een DHL zendingnummer ontvangen van de verzender of webshop waar je je bestelling hebt gekocht? Dan volg je je zending op de voet met track en trace. Zodra je pakket bij ons is gescand, kan je de status bekijken.

Wat zijn de afleverdagen en –tijden?

Wij leveren van maandag tot en met vrijdag tussen 8u00 en 18u00. De exacte levertijden kunnen verschillen per dag, dit is afhankelijk van de pakketgrootte en het afleveradres.

Wat moet ik doen als mijn zending vertraagd of zoek is?

Neem in dat geval contact op met de afzender. Bijvoorbeeld de klantendienst van de webshop waar je het pakket hebt besteld. Zij helpen je verder en kunnen bij DHL een onderzoek opstarten als er iets mis is.

Wat gebeurt er als mijn pakket niet kan worden afgeleverd?

Was je niet thuis toen de DHL koerier de eerste keer bij jou aan de deur stond? Geen nood. We komen automatisch een tweede keer langs. Normaal is dat de volgende werkdag. Was je ook de tweede keer niet thuis, dan kan je je pakket afhalen op een DHL vestiging. Volg hiervoor de instructies op de gele DHL kaart die de koerier heeft achtergelaten in de brievenbus.

Kan ik mijn pakket de tweede keer op een ander adres laten bezorgen?

Nee, dat kan niet. Een tweede aanbieding kan enkel op hetzelfde adres. Neem contact op met de verzender wanneer je jouw pakket op een ander adres wilt laten bezorgen.

Hoe lang wordt mijn pakket bewaard bij een DHL ServicePoint?

Maximaal 14 dagen. Zodra je pakket in het afhaalpunt is afgeleverd, ontvang je een bericht en na twee dagen sturen we al een eerste herinnering. Wanneer het pakket er na twee weken nog ligt, wordt het teruggestuurd naar de verzender.

Kan iemand anders mijn pakket in een DHL ServicePoint afhalen?

Ja, dat is geen probleem. Met het kaartje dat bpost in je brievenbus achterliet, kan je ook iemand anders je pakketje in het DHL ServicePoint laten afhalen. Enkel wanneer de verzender de optie ‘Handtekening bij ontvangst’ heeft gekozen, kan alleen de originele ontvanger het pakket ophalen en zal je een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) moeten voorleggen.

Waarom moet ik mijn pakket op een DHL vestiging ophalen?

Als je de eerste keer niet thuis was, komt onze DHL koerier automatisch de volgende werkdag opnieuw bij je langs. Ben je ook de tweede keer niet thuis, dan gaat je zending naar de dichtstbijzijnde DHL vestiging waar je je pakket zelf kan ophalen binnen de 5 werkdagen. Het adres en de openingsuren van de vestiging vind je op onze tracking pagina met de QR-code of leveringscode op de gele DHL kaart in je bus. Voor het ophalen van een pakket is altijd een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) nodig.

Waar kan ik een klacht indienen over de levering van mijn pakket?

Dat is vervelend om te horen. Je kan een klacht indienen bij de afzender. Bijvoorbeeld de klantendienst van de webshop waar je het pakket hebt besteld. Die zal zorgen dat je klacht door ons in behandeling wordt genomen. Je kan je klacht ook indienen bij de klantendienst van DHL eCommerce.

Mijn pakket is teruggestuurd naar de afzender. Wat kan ik doen?

Wij kunnen je pakket dan helaas niet meer onderscheppen. We raden je aan contact op te nemen met de afzender. Bijvoorbeeld de klantendienst van de webshop waar je het pakket hebt besteld. Die kan zorgen dat je pakket opnieuw wordt verstuurd.

Ik heb geen zendingnummer ontvangen. Wat nu?

Als je geen zendingsnummer (meer) hebt, raden wij je aan contact op te nemen met de afzender van je pakket. Bijvoorbeeld de klantendienst van de webshop waar je het pakket hebt besteld. Het zendingnummer is bekend bij de afzender.

Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?

Heb je van de afzender, bijvoorbeeld de webshop waar je iets hebt besteld, een zendingnummer ontvangen? Dan volg je het pakket altijd online met track en trace. Je kunt de status bekijken zodra het pakket bij ons is aangemeld. Dat kan soms even duren.

Wij bezorgen je pakket van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Indien je verzender de optie ‘Zaterdaglevering’ heeft gekozen, zal je pakket op zaterdag afgeleverd worden.

Pakket retour sturen

Ik heb geen DHL retourlabel ontvangen, wat kan ik doen?

Zat er geen DHL retourlabel in je pakket? Neem dan contact op met de webshop waar je je pakket hebt besteld en check hun retourinstructies.

Waar moet ik op letten als ik een pakket retour stuur?

Het pakket moet goed verpakt en gelabeld zijn. Anders bestaat de mogelijkheid dat je pakket niet wordt aanvaard door het afleverpunt. Check onze handige verpakkingstips. Bij afgifte van je pakket ontvang je een verzendbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

Waar vind ik het dichtstbijzijnde afleverpunt?

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL ServicePoint in je buurt. Met 2800 punten in België is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vind jouw DHL ServicePoint.

Hoe snel is mijn retour terug bij de afzender?

Binnen de Benelux bezorgen we je retourzending binnen de 2 werkdagen terug bij de verzender. De levertermijn voor retouren naar het buitenland hangt af van de bestemming. Meestal is dit binnen de 5 werkdagen.

Hoe kies ik de juiste verpakking?

Als dat kan, hergebruik je het beste de originele verpakking van de leverancier. Die is meestal perfect afgestemd op de inhoud van het pak. Moet je toch een andere doos gebruiken, kies dan voor stevig karton met passende afmetingen, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Zit je doos te vol, dan gaat ze gemakkelijk scheuren, is ze veel te groot, dan gaat ze indeuken. Vul lege ruimtes ook zoveel mogelijk op met opvulmateriaal.

Waarmee kan ik lege ruimtes in de verpakking het beste opvullen?

Om het gewicht te beperken, kan je het best lichte materialen gebruiken. Denk aan proppen papier, eierdozen of wc-rolletjes. Je kunt ook de luchtkussentjes of bubbelfolie bewaren die veel webshops als vulmateriaal gebruiken.

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL ServicePoint in je buurt. In België gebruiken we de postkantoren en postpunten van onze partner bpost. Met 2800 punten in Belgë is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vind een DHL ServicePoint.

Hoe weet ik wanneer mijn retour terug is bij de verzender?

Met track en trace volg je je pakket op de voet. Elk moment van de dag. Hou het barcodenummer van je retourlabel bij de hand (JVGL-nummer onderaan het label), dan weet je altijd precies waar je pakket zich bevindt en wanneer het bij de verzender is afgeleverd.

Hoe weet ik wanneer mijn pakket wordt bezorgd?

Met track en trace volg je je pakket binnen Nederland op de voet. Elk moment van de dag. Een pakket naar het buitenland volg je via de internationale track en trace. Alleen voor brievenbuspakketten naar het buitenland is geen track en trace beschikbaar.

Hou het zendingsnummer en de postcode van de ontvanger bij de hand, dan weet je altijd precies waar je pakket zich bevindt. We sturen je een e-mail of sms zodra je pakket is bezorgd.

Waarom is mijn retourzending niet zichtbaar in track & trace?

Heb je een online bestelling retour gestuurd en zie je geen nieuwe status in track en trace nadat het pakket gesorteerd is? Dan kan je er vanuit gaan dat het pakket is overgedragen aan de webshop waar je het pakket hebt besteld. Voor vragen kan je contact opnemen met de webshop waar je besteld hebt.