Pakketten terugsturen
Tevreden retour

Een DHL pakket ontvangen maar was je aankoop niet helemaal wat je had verwacht? Dan wil je je bestelling liefst zo snel mogelijk terugsturen. Dat kan. Met het DHL retourlabel dat de webshop je heeft bezorgd, kan je je pakket snel en eenvoudig terugsturen via een DHL ServicePoint in je buurt. In België zijn dat voor DHL eCommerce de postpunten van bpost.

DHL retourlabel
Plakken en wegwezen

De meeste webshops maken het je graag gemakkelijk en voegen direct een retourlabel toe aan de verpakking. Hiermee kan je je pakket helemaal gratis terugsturen via één van onze DHL ServicePoints. Zat er geen DHL retourlabel in je pakket? Check dan de retourinstructies op de webshop.

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Goed om te weten over je retour

Inpakken

Zorg ervoor dat je retour goed verpakt en gelabeld is. Anders loop je het risico dat je pakket niet wordt aanvaard door het afleverpunt. Lees onze tips.

Verpakkingstips

DHL retourlabel

Verwijder oude adreslabels en plak het DHL retourlabel op de bovenzijde van je pakket. Zorg ervoor dat het altijd goed leesbaar is.

Hoe correct labelen?

Pakket afgeven

DHL eCommerce pakketten kan je in België retour sturen via een bpost punt in je buurt. Let op: DHL Express pakketten (met Waybill nummer onder de barcode) kan je niet via bpost retourneren. 

DHL ServicePoints

Je retour volgen
Blijf op de hoogte

Met het barcodenummer op je DHL eCommerce retourlabel (JVGL-nummer onderaan het label) volg je je retour op de voet met track en trace. Van zodra het pakket bij ons is gescand, zie je op elk moment waar het zich bevindt en wanneer het bij de verzender is afgeleverd. Zo blijf je perfect op hoogte.

Pakket volgen

Veelgestelde vragen

Een vraag? We helpen je natuurlijk graag, en het liefst razendsnel.
Daarom staan de meest voorkomende vragen en antwoorden hier op ‘n rij.

Hoe snel is mijn retour terug bij de afzender?

Binnen de Benelux bezorgen we je retourzending binnen de 2 werkdagen terug bij de verzender. De levertermijn voor retouren naar het buitenland hangt af van de bestemming. Meestal is dit binnen de 5 werkdagen.

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL ServicePoint in je buurt. In België gebruiken we de postkantoren en postpunten van onze partner bpost. Met 2800 punten in Belgë is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vind een DHL ServicePoint.

Hoe weet ik wanneer mijn retour terug is bij de verzender?

Met track en trace volg je je pakket op de voet. Elk moment van de dag. Hou het barcodenummer van je retourlabel bij de hand (JVGL-nummer onderaan het label), dan weet je altijd precies waar je pakket zich bevindt en wanneer het bij de verzender is afgeleverd.