Inpakken en wegwezen
Goed verpakken doe je zo

Een breekbaar pakket verpak je anders dan een boek, dat is logisch. Maar voor elk pakketje geldt: met aandacht ingepakt, is veiliger verzonden. Zorg bijvoorbeeld dat je een doos op maat gebruikt, voorkom lege ruimtes en bescherm breekbare spullen met zacht opvulmateriaal. Aan de slag!

Correct verpakt
Verpakkingstips

Hergebruik je de originele doos, zorg dan dat ze niet gescheurd of ingedeukt is. Gebruik je een andere doos, kies dan een passende, stevige verpakking en vul de lege ruimtes op met opvulmateriaal, zoals proppen papier of eierdozen. Plak alle sluitingen goed dicht met stevige tape. Nu enkel nog het label aanbrengen en je bent klaar.

Correct gelabeld
Duidelijk en leesbaar

Zorg ervoor dat alle oude adreslabels van de verpakking verwijderd zijn. Plak dan het DHL retourlabel op de bovenzijde van je pakket en vermijd daarbij sluitingen en randen zodat de barcode altijd goed scanbaar blijft. Enkel met een duidelijk leesbaar etiket kunnen wij jouw retour zo snel mogelijk naar de verzender terugsturen.

Veelgestelde vragen

Een vraag? We helpen je natuurlijk graag, en het liefst razendsnel. Daarom staan de meest voorkomende vragen en antwoorden hier op ‘n rij.

Hoe kies ik de juiste verpakking?

Als dat kan, hergebruik je het beste de originele verpakking van de leverancier. Die is meestal perfect afgestemd op de inhoud van het pak. Moet je toch een andere doos gebruiken, kies dan voor stevig karton met passende afmetingen, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Zit je doos te vol, dan gaat ze gemakkelijk scheuren, is ze veel te groot, dan gaat ze indeuken. Vul lege ruimtes ook zoveel mogelijk op met opvulmateriaal.

Waarmee kan ik lege ruimtes in de verpakking het beste opvullen?

Om het gewicht te beperken, kan je het best lichte materialen gebruiken. Denk aan proppen papier, eierdozen of wc-rolletjes. Je kunt ook de luchtkussentjes of bubbelfolie bewaren die veel webshops als vulmateriaal gebruiken.

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL ServicePoint in je buurt. In België gebruiken we de postkantoren en postpunten van onze partner bpost. Met 2800 punten in Belgë is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vind een DHL ServicePoint.