Ondersteuning bij douaneformaliteiten

Support

Stuurt u iets naar een douaneplichtig land? Dan wordt uw zending door de douane in dat land gecontroleerd. Daarom is het verplicht om douanepapieren bij uw zending te voegen. Bij een commerciële zending heeft u een commerciële factuur nodig. Bij een niet-commerciële zending volstaat vaak een pro forma factuur. Dit verschilt echter per land.

Naar welke douanegebieden kunt u versturen via DHL eCommerce?

  • Noorwegen: levering op basis van incoterm DDP is niet mogelijk in Noorwegen 
  • Verenigd Koninkrijk: voor Noord-Ierland zijn geen douaneformaliteiten nodig.
    Pakjes aan consumenten in het VK worden altijd volgens Incoterm DAP bezorgd.

Voldoen uw factuur aan de eisen?

De factuur moet altijd aan de wettelijke eisen voldoen, anders is er geen recht op aftrek van btw of kunnen zendingen vertraagd of niet ingevoerd worden. In My DHL Portal genereert u in een handomdraai een correcte factuur bij het aanmaken van uw zending. Bekijk de handleiding voor meer hulp. 

Factuurvereisten voor douaneplichtige zendingen

Opgelet: voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk gelden speciale regels en vereisten. U leest er alles over op onze Brexit-pagina.

Hoe uw douanedocumenten aanleveren?

  • Print en bundel alle documenten van uw zending (getypt én opgesteld in het Engels). Denk aan facturen, een kopie van het verzendlabel, een eventueel T-document, certificaten, exportdocumenten etc. Handgeschreven documenten worden niet aanvaard.
  • Bewaar de kopieën en bevestig het originele papierwerk op het pakket in een doculop (zelfklevende paklijst-envelop).
  • Bezorg ons een digitale versie van alle documenten via My DHL Portal of via onze douane API. Lukt dat niet? Mail dan een kopie naar [email protected] of zorg ervoor dat er een extra set papierwerk óp de zending aangeleverd wordt. 

Heb je een andere vraag?

Support