Verantwoord ondernemen bij DHL
Connecting people, improving lives

DHL is het grootste logistieke bedrijf ter wereld. Een koppositie waar we trots op zijn, maar die ook gepaard gaat met een grote verantwoordelijkheid. Alles wat we doen, draait om mensen verbinden en de samenleving vooruithelpen. Om dat voor elkaar te krijgen, verduurzamen we constant – in de breedste zin van het woord. Ook dáár zijn we trots op.

Groen, groener, groenst

We hebben een helder doel voor ogen: tegen 2050 onze CO2-uitstoot terugbrengen tot nul. Sinds eind 2021 hebben we de grootste elektrische vloot van de Benelux, en in 2025 is in Nederland de last mile naar de consument emissievrij. De restuitstoot compenseren we via ons GoGreen-compensatieprogramma. De eerste elektrische bakwagens rijden ook al rond, en we stimuleren onze klanten om gebruik te maken van handige en groene afleveropties.

DHL voor iedereen

Een inclusief bedrijf waar collega’s zich op hun plek voelen en zich kunnen ontwikkelen – dat is waar we bij DHL voor staan. Een veilige sfeer en optimale werkcondities spelen daarin een cruciale rol. We zorgen goed voor onze chauffeurs en onze collega’s op kantoor. Tegelijk moedigen we hen aan om bij te dragen aan een mooiere wereld. Een vrije dag inzetten voor één van onze eigen vrijwilligersprojecten? Dat juichen we van harte toe!

Betrouwbare bezorging

We werken enkel samen met ServicePartners die voldoen aan de normen en waarden van DHL. De leveranciers waarmee we in zee gaan, accepteren bovendien onze gedragscode. Transparantie en compliance zijn twee kernwoorden in het werk dat we doen. Door openheid van zaken te geven, blijven we dicht bij onszelf én onze overtuigingen – richting onze klanten en onze collega’s.

Maatschappelijke en duurzame impact
Voor de goede zaak

Jaarlijks investeren we 1 procent van onze winst in sociale en duurzame projecten. Mensen samenbrengen en hun levens verbeteren, dat is onze grootste ambitie. We doen dit via drie pijlers: GoGreen, GoHelp en GoTeach.

GoGreen

De verduurzaming van onze producten en processen kan voor ons niet snel genoeg gaan. Daarom breiden we ons Beneluxnetwerk in sneltempo uit met nieuwe groene sorteercentra en 26 duurzame CityHubs, van waaruit we pakketten bezorgen zonder onnodige kilometers te maken. Bovendien doen we dat volledig elektrisch en de gebouwen zijn gasvrij en voorzien van zonnepanelen.

Lees meer over onze groene stategie

Goteach

De beste manier om aan de toekomst te bouwen, is door de kansen van jongeren te vergroten. Binnen DHL eCommerce doen we dat met onze stichting DHL Cares. Zo geven onze medewerkers les bij de stichtingen van voetbalclubs Excelsior, Willem II en FC Utrecht. Ook werken we aan wijsheid op de weg. Onze vrachtwagenchauffeurs geven samen met VAB en Veilig Verkeer Nederland dodehoeklessen op scholen.

Gohelp

Als zich ergens ter wereld een ramp voltrekt, kan ons allesverbindende netwerk van grote waarde zijn. De Verenigde Naties maken er bijvoorbeeld dankbaar gebruik van om noodhulp te bieden. Met onze support en logistieke kennis geven we hulpoperaties een extra boost. Ook dicht bij huis: met onze stichting DHL Cares ondersteunen we goede doelen en maatschappelijke initiatieven in de Benelux.

DHL Cares, samen voor een ander

Vanuit de pijlers GoHelp, GoTeach en GoGreen ondersteunt onze stichting DHL Cares goede doelen en maatschappelijke initiatieven binnen de Benelux. Niet alleen met geld, maar ook met advies, middelen en de inzet van onze mensen. Door onze krachten met die van klanten en partners te bundelen, helpen we de maatschappij vooruit. Daarnaast moedigen we collega’s aan om eigenhandig iets voor de gemeenschap te betekenen door bij te dragen aan één van onze vrijwilligersprojecten.

Lees meer over onze stichting DHL Cares